PANNA COTTA KÁVÉS-KARAMELLÁS ÖNTETTEL

Elkészítési idő:
30 perc
Pihentetés:
3 óra

Engedjen ízletes és krémes kávédesszertünk csábításának, mely bármely alkalom esetén kifinomult, elegáns dísze lehet az asztalnak!

Hozzávalók

  • Panna Cotta 2 fő részére:
  • 250 ml zsíros tej
  • 250 ml folyékony tejszín (nem habtejszín)
  • 2 lapzselatin
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál L'Or Ristretto kávé
  • Kávés-karamellás öntet:
  • 120 g cukor
  • 60 ml víz
  • 125 ml tejszín
  • 1 kávéskanál L'Or Ristretto kávé
  • 15 g vaj

Panna Cotta

01

Néhány percig áztassa hideg vízben a zselatinlapokat!

02

Készítsen egy csésze L'Or Ristretto kávét!

03

Öntse a tejet és a tejszínt egy edénybe, majd adja hozzá a cukrot és egy kanál kávét! Forralja fel az egyveleget, majd tarsa melegen!

04

Vágja fel a lapzselatint, adja az egyveleghez és keverje addig, amíg teljesen fel nem oldódik!

05

Öntse a keveréket egy mérőpohárba és fedje le háztartási fóliával, így elkerülheti, hogy a tejnek föle képződjön!

06

Hagyja kihűlni, közben időnként keverje meg! Amikor kihűlt, öntse a keveréket poharakba és helyezze a hűtőbe másfél-két órára, amíg meg nem szilárdul!

Kávés-karamellás öntet

01

Öntse a tejszínt egy edénybe, adjon hozzá egy kanál kávét és keverje össze őket!

02

Egy nagyobb edénybe tegye a cukrot és a vizet! Kevergesse, amíg a cukor fel nem oldódik, majd melegítse lassú tűzön, keverés nélkül!

03

Eközben lassú tűzön melegítse a tejszín és a kávé keverékét is, anélkül, hogy felforralná!

04

Amikor a cukor felolvadt és karamellizálódott, lassan adja hozzá a még meleg kávé és tejszín keveréket! Keverje, amíg sima krém nem lesz belőle!

05

Adja hozzá a vajat és keverje el jól!

06

Öntse ki a kávés-karamellás öntetet egy edénybe, és hagyja kihűlni! Vigyázzon, hogy a keverék ne keményedjen meg, maradjon folyékony, amíg kiveszi a panna cottát a hűtőből és a kávés-karamellás öntettel díszíti!