Ha kedvet kapott a kísérletezéshez, próbálja ki többi kávés receptünket is!
Engedjen ízletes és krémes kávédesszertünk csábításának, mely bármely alkalom esetén kifinomult, elegáns dísze lehet az asztalnak!
Ha kedvet kapott a kísérletezéshez, próbálja ki többi kávés receptünket is!
Néhány percig áztassa hideg vízben a zselatinlapokat!
Készítsen egy csésze L'Or Ristretto kávét!
Öntse a tejet és a tejszínt egy edénybe, majd adja hozzá a cukrot és egy kanál kávét! Forralja fel az egyveleget, majd tarsa melegen!
Vágja fel a lapzselatint, adja az egyveleghez és keverje addig, amíg teljesen fel nem oldódik!
Öntse a keveréket egy mérőpohárba és fedje le háztartási fóliával, így elkerülheti, hogy a tejnek föle képződjön!
Hagyja kihűlni, közben időnként keverje meg! Amikor kihűlt, öntse a keveréket poharakba és helyezze a hűtőbe másfél-két órára, amíg meg nem szilárdul!
Öntse a tejszínt egy edénybe, adjon hozzá egy kanál kávét és keverje össze őket!
Egy nagyobb edénybe tegye a cukrot és a vizet! Kevergesse, amíg a cukor fel nem oldódik, majd melegítse lassú tűzön, keverés nélkül!
Eközben lassú tűzön melegítse a tejszín és a kávé keverékét is, anélkül, hogy felforralná!
Amikor a cukor felolvadt és karamellizálódott, lassan adja hozzá a még meleg kávé és tejszín keveréket! Keverje, amíg sima krém nem lesz belőle!
Adja hozzá a vajat és keverje el jól!
Öntse ki a kávés-karamellás öntetet egy edénybe, és hagyja kihűlni! Vigyázzon, hogy a keverék ne keményedjen meg, maradjon folyékony, amíg kiveszi a panna cottát a hűtőből és a kávés-karamellás öntettel díszíti!