KÓKUSZTEJES JEGESKÁVÉ KÁVÉS JÉGKOCKÁKKAL

Elkészítési idő:
20 perc
Pihentetés:
1 éjszaka

Egy nyári kávékülönlegesség, mely tökéletes a forró napokra: egyszerre hűsít és kényeztet.

Hozzávalók

  • Kávés jégkocka:
  • 2 csésze L'Or Ristretto
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
  • Jegeskávé 2 fő részére:
  • 2 csésze L'Or Colombia
  • 400 ml kókusztej
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 - 4 evőkanál méz, juharszirup vagy kókuszcukor

Kávés jégkocka

01

Készítsen két csésze kávét, mi a L'Or Ristretto kapszulát ajánljuk.

02

Öntse össze a kávét, a kakaóport és a mézet (vagy juharszirupot) egy mérőpohárba, és keverje össze a hozzávalókat, amíg homogén keveréket nem kap!

03

A keveréket oszlassa el egy jégkockatálcában, majd helyezze a mélyhűtőbe!

Jegeskávé kókusztejjel

01

Keverje össze a kókusztejet a vaníliakivonattal és a mézzel (vagy juharsziruppal/kókuszcukorral) egy kis edényben, és óvatosan forralja fel!

02

Fedje le az edényt, vegye le a tűzről és hagyja hűlni 10-15 percig!

03

Öntse az elegyet egy üvegkancsóba és tegye a hűtőszekrénybe!

04

Készítsen két csésze L'Or Colombia kávét, és engedje lehűlni szobahőmérsékletre! Töltsön meg egy nagy poharat a kávés jégkockákkal, adjon minden pohárhoz egy csésze kávét, majd ízlés szerint adja hozzá a kókuszkeveréket is!