KÁVÉS TRÜFFEL

Elkészítési idő:
50 perc
Pihentetés:
2 óra

Ha megkóstolna valami mást a megszokott csokoládé trüffel helyett, akkor próbálja ki a kávé, a csokoládé és az amaretti keksz ínycsiklandó kombinációját és kényeztesse vendégeit kávé trüffelekkel! Könnyebb, mint gondolná, mindössze öt hozzávalóra lesz szüksége!

Hozzávalók

  • 30 ml L'Or kávé, mi a L'Or Ristrettot ajánljuk (1 kapszula)
  • 600 g főzőcsokoládé
  • 150 ml habtejszín
  • 60 ml kávélikőr
  • 150 g összetört amaretti keksz
  • Az elkészült kis trüffelek akár ajándéknak is tökéletesek, bár miután megkóstolta őket, valószínűleg nem akar majd megválni tőlük.

Elkészítés

  1. 01

    Készítsen egy csésze L'Or Ristretto kávét (1 kapszulából)!

  2. 02

    Keverje össze egy lábosban a tejszínhabot és a kávét, majd melegítse forráspontig!

  3. 03

    Vágja darabokra a főzőcsokoládét, helyezze a darabokat egy hőálló tálba, majd öntse rá a tejszín és a kávé keverékét!

  4. 04

    Vízfürdő felett olvassza addig az egyveleget, amíg a csokoládé megolvad és sima lesz az állaga!

  5. 05

    Adja hozzá a kávélikőrt, először hagyja szobahőmérsékleten hűlni, majd kihűlt állapotban tegye a tálat hűtőszekrénybe!

  6. 06

    Hagyja hűlni 1,5–2 órán át, amíg meg nem szilárdul! Időnként keverje meg!

  7. 07

    Egy kávéskanál segítségével készítsen kis gombócokat a csokoládés egyvelegből, majd görgesse meg őket az apróra morzsolt kekszben!

  8. 08

    Hagyja a trüffeleket kb. 15 percig a hűtőszekrényben, hogy megmerevedjenek, majd tálalja őket egy csésze kávé kíséretében!