KÁVÉ MOUSSE

Elkészítési idő:
30 perc
Pihentetés:
6 óra

Elkápráztatná vendégeit egy igazán ínycsiklandó desszerttel? Akkor ez a kávé mousse könnyedségével és intenzív ízvilágával tökéletes választás. Ráadásul akár előző este is elkészítheti, hogy aznap már csak élvezni kelljen a habos finomságot.

Hozzávalók

  • 60 ml erős kávé, mi a L'Or Onyx-ot ajánljuk
  • 220 g tejszínhab
  • 60 g cukor
  • 2 tojás
  • csipet só

Elkészítés

  1. 01

    Készítse el kedvenc eszpresszóját vagy ristretto-ját! Minél erősebb a kávé, annál intenzívebb ízvilágot kap majd a végén. Mérjen ki 60 ml-t a forró kávéból, oldjon fel egy csipet sót benne, majd tegye a hűtőbe!

  2. 02

    Ha a kávé megfelelően lehűlt, keverővel keverje hozzá a 2 tojássárgáját, majd tegye vissza a hűtőszekrénybe!

  3. 03

    A cukor felével (30g) verje fel keményre a tejszínhabot!

  4. 04

    Tiszta habverővel keverje össze a tejszínhabot a hideg kávé-tojás keverékkel! Ezt követően tisztítsa meg újra a habverőit (például papírtörlővel vagy citromlé használatával) és győződjön meg róla, hogy zsírmentesek!Tiszta habverővel keverje össze a tejszínhabot a hideg kávé-tojás keverékkel! Ezt követően tisztítsa meg újra a habverőit (például papírtörlővel vagy citromlé használatával) és győződjön meg róla, hogy zsírmentesek!

  5. 05

    A tojásfehérjét a maradék cukorral keverje keménnyé!

  6. 06

    Spatula segítségével óvatosan keverje bele a tojásfehérjét a tejszínhab keverékbe!