Díszítéskor használhat kakaóport, csokoládéforgácsot vagy akár ehető virágokat a még lenyűgözőbb megjelenésért!
Elkápráztatná vendégeit egy igazán ínycsiklandó desszerttel? Akkor ez a kávé mousse könnyedségével és intenzív ízvilágával tökéletes választás. Ráadásul akár előző este is elkészítheti, hogy aznap már csak élvezni kelljen a habos finomságot.
Díszítéskor használhat kakaóport, csokoládéforgácsot vagy akár ehető virágokat a még lenyűgözőbb megjelenésért!
Készítse el kedvenc eszpresszóját vagy ristretto-ját! Minél erősebb a kávé, annál intenzívebb ízvilágot kap majd a végén. Mérjen ki 60 ml-t a forró kávéból, oldjon fel egy csipet sót benne, majd tegye a hűtőbe!
Ha a kávé megfelelően lehűlt, keverővel keverje hozzá a 2 tojássárgáját, majd tegye vissza a hűtőszekrénybe!
A cukor felével (30g) verje fel keményre a tejszínhabot!
Tiszta habverővel keverje össze a tejszínhabot a hideg kávé-tojás keverékkel! Ezt követően tisztítsa meg újra a habverőit (például papírtörlővel vagy citromlé használatával) és győződjön meg róla, hogy zsírmentesek!Tiszta habverővel keverje össze a tejszínhabot a hideg kávé-tojás keverékkel! Ezt követően tisztítsa meg újra a habverőit (például papírtörlővel vagy citromlé használatával) és győződjön meg róla, hogy zsírmentesek!
A tojásfehérjét a maradék cukorral keverje keménnyé!
Spatula segítségével óvatosan keverje bele a tojásfehérjét a tejszínhab keverékbe!