Ez a könnyen elkészíthető mokkás desszert a szakácsok álma, hiszen amellett, hogy boldoggá teszi a kávé szerelmeseit, könnyen elkészíthető. Bármilyen alkalomra jó választás: mennyei születésnapi torta lehet, de akár a délutáni kávénk tökéletes kiegészítője is.
Keverje össze a kekszmorzsákat az olvasztott vajjal!
Morzsolja szét a kekszet, például egy konyhai aprítógép vagy mozsár segítségével!
Olvassza fel a vajat egy lábosban!
Bélelje ki a tortaformát sütőpapírral majd nyomkodja bele a morzsalékot úgy, hogy fedje a forma alját és a széleit is!
Helyezze a tortaalapot a hűtőbe legalább 10 percre!
Készítsen egy csésze kávét! Mi a L'Or Onyx kávékapszulát vagy szemes kávét javasoljuk, melyben az intenzív kávéaroma csokoládés jegyekkel párosul, így jól passzol a torta többi részéhez!
Tegye a tejszínhabot a mézzel egy tálba, forralja fel, majd adjon hozzá 40 ml kávét!
Helyezze a durvára darabolt csokoládét egy tálba, majd öntse rá a forrásban lévő tejszínes kávékeveréket! Keverje addig, amíg a csokoládé el nem olvad!
Adja hozzá a vajat és egy botmixer segítségével keverje ki a ganache-t!
Vegye ki a hűtőszekrényből a tortaalapot és öntse rá a ganache-t!
Hagyja állni a hűtőben legalább 2 órán keresztül! Ezzel a mokkatorta alapja el is készült!
Keverje össze a kakaóport, a cukrot és a vizet, amíg homogén állagú nem lesz!
Keverje hozzá a tejszínhabot és a habfixet, majd konyhai robotgép segítségével verje fel, amíg habállagú nem lesz!
A csokoládéhabot kenje a torta tetejére!